Utbildning för semestervikarier | Personlig assistans

Som semestervikarie hos Jengla Omsorg får du introduktionsutbildning som är två tillfällen à två timmar. Båda tillfällena kommer vara två olika datum att välja mellan för att du ska ha möjlighet att närvara på båda delarna.

Under de två utbildningstillfällena går vi igenom:

  • Introduktion om LSS och personlig assistans
  • Policy, rutiner, social dokumentation med mera
  • Uppdraget som personlig assistent
  • Personlig assistans med god kvalitet.
  • Arbetsmiljö

Då några arbetar med barn är ett avsnitt som gäller barns rättigheter samt barnperspektiv och personlig assistans. Utbildningen genomförs på Microsoft Teams och du deltar i utbildningen genom att ansluta via en länk som du får med din inbjudan ett par dagar innan utbildningen.

Även om utbildningen är digital så förväntas du vara aktivt närvarande. Du kommer inte behöva prata på utbildningen men kommer att behöva svara på reflekterande frågor i chatten och dessutom svara på några frågor via E-post, efter genomförd utbildning. Du har då också möjlighet att ställa frågor som du kommer på i efterhand och du kan också under ditt vikariat återkomma till mig med frågor och funderingar som rör ditt arbete eller personlig assistans mer generellt.

Har du frågor innan utbildningen eller har specifika önskemål om vad som ska tas upp så är du självklart varmt välkommen med dina frågor. Mejla då på linda@jengla.se Varmt välkommen till Jengla Omsorg och ser fram emot att ses på utbildningen!