Anja Godály

Brinner för människor med särskilda behov

Anja arbetade i många år som undersköterska och älskade sitt arbete men efter en ryggskada som anja godályomöjliggjorde fortsatt fysiskt tungt arbete, vidareutbildade hon sig till socionom med avsikten att söka sig till kriminalvården, men ödet ville annorlunda.

I ett par år arbetade hon med utsatta barn, placerade på hvb-hem, vilket var en erfarenhet som berörde och påverkade henne djupt. En mellanlandning inom socialtjänsten gjorde henne helt säker på en sak. Att hon absolut inte ville fastna där men att hon ville fortsätta arbeta för människor med särskilda behov. Kort därefter landade slumpen henne i LSS och personlig assistans.

Att arbeta för och med människor med olika funktionsvariationer har blivit Anjas stora drivkraft som hon upplever både berikar, stimulerar och värmer. Ingen dag är den andra lik inom assistansen och utmaningarna är oändliga.

Radhus i Lund
Anja bor i radhus i östra Lund med sin familj bestående av tre tonåringar, två pojkar och en flicka, två av dem med autismdiagnos, samt tre små fulsöta hundar. Anja älskar sitt hem, att laga och äta god mat, dricka goda viner, baka och mysa med barn och hundar.

Drömmer om Frankrike
Resor och att uppleva andra kulturer är hennes stora passion och en dag, på ålderns höst, planerar hon att bosätta sig i södra Frankrike.