Assistans på individens villkor

Välkommen till oss på Jengla Omsorg och till vår Uppdragschef i Väst

assistansbolag göteborg uddevalla trollhättan vänersborg
Jengla är sprunget ur ett personligt engagemang för personer med funktionsnedsättningar då många av oss på Jengla har egna barn med särskilda behov.
Vi vet vad det innebär att ha assistans i sitt eget hem. Vi vet hur det känns att alltid ha utomstående personer i vårt- och vårt barns absoluta närhet. Vi vet också hur fantastiskt skönt det är när assistansen fungerar, när arbetslaget är fulltaligt och man har ett team som samarbetar för att optimera assistansen för just den här ”huvudpersonen”.

Hos oss är assistansanvändaren just ”huvudperson”. Det är för han eller henne vi finns till och det är vårt stora och viktiga uppdrag. Det är viktigt att vara lyhörd för hur personen vill ha det och sedan matcha passande assistenter utefter de specifika behoven.
Det är hans eller hennes önskningar som styr assistansen och det måste till ett nära samarbete mellan bolag och kund för att möjliggöra detta.

Som Uppdragschef i Väst jobbar jag alltid tätt ihop med kunden. Det kan vara föräldrar/gode män eller assistansanvändaren själv. Eller en kombination av de båda.
För mig är tydlighet och förtroende A och O. Att vara tydlig med vem som gör vad brukar vara en trygghet för kunden. Att skapa förtroende och kunna hitta känslan av att man som förälder eller god man vågar ”släppa taget” litegrann. Att bara få vara förälder är ofta en stark önskan hos föräldrar med barn/ungdomar/vuxna med särskilda behov.

Mina kunder i region Väst har alla en aktivt arbetande arbetsledare. Det är den personen som är länken mellan assistansanvändaren/familjen och arbetslaget. Den ansvarar för schemat och för bemanningen. Det är också den personen som ansvarar för sjukanmälningar, vikarietillsättning osv.
Inte helt sällan är även arbetsledaren med vid nyanställningar, just för att personen känner sin ”huvudperson” så väl och vet vilka personligheter som kan passa bra med honom eller henne.

assistans individ

Ett nära samarbete innebär för oss på Jengla Omsorg att vi ser, lyssnar på och tar hand om våra personliga assistenter. Jag har handledning med arbetsgrupperna varje månad och tillsammans ser vi till att alla får de utbildningar de behöver för att kunna känna sig duktiga i sitt jobb. Att kunna behålla assistenterna över lång tid, att stötta dem i sin utveckling och att visa dem att de är våra vardagshjältar är sånt som, hos oss, har visar sig bli ett vinnande koncept. Med assistenter som trivs och stannar länge hos våra kunder skapas också fantastiska förutsättningar för att assistansanvändaren skall kunna blomma ut och få ett så självständigt liv som det bara är möjligt. När vi känner varandra väl – det är då det skapas MAGI i assistansen, som jag brukar säga.

Vi på Jengla Omsorg har autismspektrumtillstånd som vår specialitet och vi har flera inom företaget som besitter fantastiska kunskaper i ämnet. Vi har även personal i ledningsgruppen som är duktiga på självskadebeteende och utåtagerande. Vi arbetar självklart med kunskap om problemskapande beteende i botten och med en utgångspunkt i det lågaffektiva bemötandet. Med åren har vi fått alltfler kunder som har helt andra funktionsnedsättningar. Säkert beror det på att Jengla Omsorg står för något personligt, ett genuint äkta engagemang och en omtanke kring hela kunden, vilket förstås sprids från kund till kund.

Just nu har jag möjlighet att ta emot några ytterligare kunder i min region Väst. Mitt fokus i regionen ligger på Göteborg, Kungälv, Uddevalla, Vänersborg, och Trollhättan. Alla dessa orter går utmärkt att nå från mitt kontor i Stenungsund vilket gör det smidigt vid handledningar och utbildningar. Alla mina assistenter och kunder är förstås välkomna in till oss på Jenglas kontor i Väst för en pratstund.

Det personliga mötet är viktigt och att få träffas och prata en stund kan kännas alldeles underbart. Oavsett om du är förälder, personlig assistent, assistansanvändare eller god man.
Vill du också träffa- och prata med mig om assistans?
Fyll i intresseanmälan, nedan, så kontaktar jag dig. Oftast får du svar samma dag eller dagen efter.

 

Här fyller du i ditt telefonnummer