Personlig assistans – på dina villkor

Anders Roxenius

Anders Roxenius – i stort och smått…

Anders arbetar som uppdragschef och utgår från kontoret i Borås. Han har varit verksam inom privat assistans i liknande chefsroller under 12 år, senast i Borås-företaget Engsjö Assistans, som numera är en del av Jengla Omsorg. Anders är från början gymnasieekonom, som sedan läste till friskvårdspedagog. Har genom åren även tagit en del enstaka kurser, bland annat i socialrätt.

Intresset för funktionshinder
Intresset för funktionshinderverksamhet väcktes när han, via en kompis, kom i kontakt med ett autismboende i mitten på 90-talet. Det var ett perfekt extraarbete under högskolestudierna. Arbetsmiljön var tuff, med mycket våld och hot, men det fanns mycket värme, vilja och mod hos de anställda att förbättra situationen. Tyvärr var okunskapen också stor på den tiden. Resan Anders gjorde med de boende gav många värdefulla insikter. Anders ledarfilosofi/människosyn utgår från antagandet att de flesta människor vill – och kan ta ansvar. Det ser han dagliga bevis på.

Familjepappan och motionären
Anders mår bra när han får vara med sin familj, som består av fru och två döttrar, 12 och 15 år gamla. Det gäller oavsett om det är fredags-häng framför TV-n, eller ute på aktiviteter eller resor tillsammans. En lurvig katt tillhör också hushållet. Idrott och motion har alltid varit en stor del av livet. Anders har ett stort tennisintresse både på och utanför banan, men i takt med skador är det numera löpning som ligger i fokus.
Övrig kuriosa: Kan slå tre ackord på en gitarr, snickra ett staket, och läser gärna rock-biografier.

Pionjären Anders
Var först i familjen att nå toppen av Kilimanjaro. (Afrikas tak, 5895 meter över havet), eller var det hans fru..?

Ring Anders på 0723-13 02 16 eller skicka ett mail