Annika Hallberg-Juhlin

Annika Hallberg-Juhlin med “brokig bakgrund”…

Jag har en väldigt brokig bakgrund med en vårdutbildning i botten. Har också jobbat som säljare, inredningsskribent och under en period i mitt liv jobbade jag som barnsköterska på dagarna och limousinchaufför på nätterna. Så att hålla många bollar i luften är min specialitet.

Jag är sedan flera år ordförande i funktionshinderföreningen TSC Sverige. Just den biten av mitt liv har jag min egen dotter Tindra att tacka för, då hon också har samma diagnos. Den innebär i hennes fall autism, utvecklingsstörning, epilepsi och en hyperaktivitet som verkligen kan vara en utmaning för alla, henne själv, hennes assistenter och för oss i familjen.

Jag och min familj lever med assistans i hemmet varje dag och för mig handlar det om ett samarbete, ett projekt som kan bli så fantastisk bra när alla bitarna faller på plats. Då vi jobbar med assistansen som ett projekt, när alla bidrar till utvecklingen och när vi formar assistansen så att både huvudpersonen, personalen och föräldrarna känner sig nöjda – då skapar vi magi.

Uppdragschefen Annika
På Jengla är jag Uppdragschef i Väst och har varit med och byggt upp den regionen. Jag har mitt säte på Jenglas kontor i Stenungsund och har kunder i Bohuslän, Värmland, Västa Götaland och Halland. Jag håller också i en del föreläsningar, bl.a. just den om assistans och föräldraskap.
Jag älskar ordning och reda och att få saker gjorda. Jag lever alltid efter devisen; Varför ska jag skjuta upp till morgondagen, det jag kan göra idag?

Hundföraren Annika
Jag är också hundförare till Bullen, som jobbar som Besöks- och Terapihund på Jengla Väst. Han besöker några av våra assistansanvändare på mer eller mindre regelbunden basis. Bullen kommer med glädje, värme och vara en inspirationskälla till interaktion.

Golfaren Annikal
När jag inte jobbar gillar jag att spela golf, gärna i kombination med en tripp med husbilen. När man lever som funkis-förälder är tillfällena till egen tid begränsade och jag tror att det är just därför som man uppskattar de stunder man får så enormt mycket.

Hoppas vi ses i ett eller annat Jengla sammanhang snart.

Tillbaka till föregående sida