Jenny Lenander

Jenny Lenander, en rutinerad pedagog…

Jenny Lenander har under hela sitt yrkesliv arbetat med människor med funktionsnedsättningar på olika sätt. Till en början som timvikarie på ett jenny lenander jengla omsorgkorttidsboende där hon träffade en flicka som hon sedan började jobba hemma hos och fick därmed en första inblick i hur det är att jobba med personlig assistans och i någons hem.

Utbildad lärare

Jenny läste till lärare och har arbetat med många elever i behov av anpassningar av olika slag för att få sin dag att fungera. Det har framför allt varit elever med autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och utåtagerande beteenden. Nu har hon plockat ut just det som hon tyckte var mest spännande, att hitta individanpassade lösningar och möjligheter, och jobbar med det inom personlig assistans.

Jenny arbetar idag 50% som uppdragschef, med fokus på Västkusten. I den rollen håller hon bland annat utbildningar och handledningar för personal. Resterande tid är hon assistent till samma flicka som hon för många år sedan träffade på kortis och aldrig riktigt kunde släppa taget om.

Pendlar till Falkenberg

Jenny bor i Stenungsund men tillbringar mycket tid i Falkenberg med sin särbo. På fritiden tycker hon om att tillbringa mycket tid med familj och vänner, och har även ett stort hundintresse.

Tillbaka till föregående sida