Personlig assistans – på dina villkor

Linda Grann

Linda Grann, utbildningschef och diagnosmamma…

Linda Grann arbetade länge som lärare men efter att ha studerat autismspektrumtillstånd och handledning linda grannpå universitet så kom till slut Linda och Rickard beslutet att starta Jengla Omsorg. Linda arbetar nu som utbildningschef för Jengla Omsorg AB. Linda håller i flera av Jengla Omsorgs utbildningar, föreläser och utbildar även andra professionella inom skola och LSS. Linda är dessutom en uppskattad skribent när det gäller frågor som rör autismspektrumtillstånd och skolfrågor.

Linda är även mindfulnessinstruktör och har en vision om att sprida mindfulness till personliga assistenter och andra som arbetar inom LSS. Linda är helt övertygad att om vi ska kunna arbeta lågaffektivt och med empati, så måste vi börja med oss själva.

Mamman Linda Grann
Linda är även mamma till tre flickor varav mellandottern har TSC (Tuberös Skleros Complex), autism, utvecklingsstörning, ADHD och epilepsi. På fritiden, när och om tid finns, gillar Linda att fotografera, lyssna på ljudböcker och ta det så lugnt som möjligt. Linda har alltid en tanke på att börja träna, men det sträcker sig i nuläget bara till promenader med hunden.

Författaren Linda Grann
Linda har två bokprojekt på gång, men när de kommer bli färdiga är det ingen som vet. Då familjen har två hästar så blir det en hel del tid i stallet. Även om Linda red mycket som ung, så rider hon numera bara på någon enstaka turridning.

Assistansen är livsavgörande
Personlig assistans ser Linda som helt livsavgörande, för att alla ska kunna leva ett liv som andra. Det gäller hennes egen dotter och det gäller också hela familjen. Hur livet skulle se ut annars är svårt att ens kunna föreställa sig. Det är är en stark grund i att göra allt som är möjligt för att assistansanvändare ska kunna få den bästa tänkbara assistansen. Detta samtidigt som de personliga assistenterna har ett yrke där de utvecklas och känner en stolthet över sitt arbete.

Ring Linda på 0702-52 05 95 eller skicka ett mail