Personlig assistans – på dina villkor

Sarah Razzaq

Musik- och filmälskare från ”landet”…

Sarah är musik- och filmälskaren från landet. Sarah är uppvuxen i det lilla samhället Veberöd, där hon numera också är bosatt sarah razzaqmed sin familj. Sarah började redan i ung ålder jobba som ledare för mindre barngrupper inom Svenska Kyrkan.

Det var bland annat genom kyrkans barnkör som hon fann den stora kärleken till musiken och än i dag håller hon på med körsång. Nu för tiden är det dock barbershop som gäller, där hon tävlat både i Sverige och utomlands.

 

Hela familjen gillar musik

Musiken finns även i Sarahs stora familj och nästan alla medlemmar håller på med antingen sång eller dans. En av systrarna har en medfödd hjärnskada och på så sätt har livet med assistans varit en naturlig del av Sarahs uppväxt. 2004 började hon själv jobba som personlig assistent och fick sedan anställning som elevassistent på en träningsskola. Kontakten med barnen på skolan var det som fick Sarah att känna att hon var på rätt spår i livet.

2011 började Sarah som personaladministratör på ett litet assistansbolag i Lund och idag är hon uppdragschef på Jenglas huvudkontor i Malmö.