Personlig assistans – på dina villkor

Assistansboende

Assistansboende på Öland

En av grunderna i LSS är rätten till självbestämmande och rätten att leva som andra. En av de mest fundamentala delarna till att leva som andra är rätten till egen bostad. Det finns många bra gruppbostäder men är inte alltid en bostadsform som passar alla och dessutom inte ett alternativ för dem som har assistans och vill fortsätta med detta. Att hitta ett eget, anpassat, boende där man kan leva och bo med sina assistenter är ofta svårt. Antingen är det för litet eller för stort eller alldeles för dyrt. På Jengla Omsorg har vi fått många förfrågningar om just assistansboende och är mycket glada att kunna presentera vårt första assistansboende på Öland.

Vårt assistansboende i Mörbylånga, på Öland

På södra Öland, med flest soltimmar i hela Sverige, finner Ni Mörbylånga. Här finner Ni också våra hus som vi nu erbjuder ett assistansboende för dig som vill leva i ett eget boende tillsammans med dina personliga assistenter.

Mörbylånga är en tätort som är centralort i Mörbylånga kommun i Kalmar län, belägen på sydvästra Öland, cirka 15 km söder om Färjestaden. Mörbylånga är en tillväxtkommun med lite drygt 15 000 invånare. Här kombinerar du den lilla kommunens fördelar med det korta avståndet till stadslivet i Kalmar. Här finns närheten till havet, naturen och kulturen och inom kommunen ryms Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Fyll i din E-postadress, nedan, så får du tillgång till hela prospektet. Ni får en beskrivning av boendet och husen och vi välkomnar såväl befintliga som nya kunder till en kontakt för att höra mer om förutsättningarna för en eventuell inflyttning.