Manifestation Assistans är frihet Rädda LSS 3 december!

assistans är frihet

Glöm inte manifestation som är nu på söndag 3 december runt om i Sverige! Rubriken är Assistans är frihet! Rädda LSS!

Deltagande orter:

Alvesta (2 december)

Borlänge

Eskilstuna

Falkenberg

Falun

Göteborg

Halmstad

Helsingborg

Kalmar

Karlstad

Kristianstad

Linköping

Malmö

Norrköping

Stockholm

Veberöd

Visby

Västerås

Umeå

Örebro

 Så här skriver FUB på sin hemsida:

Regeringens besked om #nödstopp för indragna assistansbeslut var en viktig delseger men de stora problemen inom LSS och personlig assistans kvarstår. Det är därför nu om möjligt ännu viktigare att manifestera söndagen den 3 december för att inte tillåta regeringen att ”begrava” frågan.
Den 3 december kommer manifestationer att genomföras i hela Sverige under rubriken ”Assistans är frihet! Rädda LSS!”. Liksom förra året är det en fantastisk uppslutning och fram till nu har hela 20 orter anmält att man kommer att genomföra manifestationer. Samtliga orter finns listade nedan med länk till respektive facebookevenemang där sådana finns.
Hjälp till att sprida information om manifestationerna och lägg gärna till kampanjknappen på din profilbild i sociala medier.
All information om manifestationerna finns i facebookgruppen ”Assistans är frihet! Rädda LSS!”

 
Manifestationens paroller
Äntligen nödstopp men inte för alla!
Fler än 1 000 personer fallit ur personlig assistans sedan regeringen tillträdde. Många av dessa står idag helt utan stöd. Regeringen måste ge besked om hur besluten ska återställas.
1 av 10 får äta!
Bara lite drygt en av tio som ansöker om assistans för första gången får ja. Alla andra får avslag. Den snabböversyn av lagen som regeringen aviserade den 14 november måste omfatta alla domar, inte bara domen från 2017.
Nya direktiv till LSS-utredningen!
Grupper ställs mot varandra i LSS-utredningens uppdrag, som har order om att spara i personlig assistans. Ge utredningen direktiv att stärka kvaliteten i samtliga insatser, inte att skära ytterligare i en redan misshandlad frihetsreform.

Jag hoppas verkligen att vi ses på söndag! Ni hittar mig och mina kollegor i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Allt gott!

Linda