Personlig assistent till 16-årig kille i Lund

Personlig assistent till 16-årig kille i Lund

Sammanfattning

Kommun: Lund | Yrkesroll: Personlig assistent
1 mars 2017 | Tillsvidare , Deltid (60% – 80%)
Fast månads- vecko- eller timlön | | 20780731

Om dig

Du är empatisk och en sansad person som är trygg och stabil. Du är följsam och kan lära dig att läsa av vår kunds dagsform och anpassa dig efter det Du kan behålla lugnet och ta saker med humor och lekfullhet Du är ansvarsfull och förstår vad det innebär att tacka ja till ett arbete där andra är beroende av dig. Att du kan arbeta lågaffektivt i ditt bemötande ser vi som en självklarhet. Du tycker om att bada Du är en bra bilförare och gillar att köra bil. Du är flexibel och har egen drivkraft. Du ser yrket personlig assistent som den profession det är där du hela tiden strävar efter att assistera för en ökad delaktighet och rätten att barnet får ”leva som andra”.

Din profil

Utbildning

 Socialt arbete och omsorg

 Gymnasial utbildning

Kompetenser

Autism, omsorgserfarenhet

Autismspektrumstörning, specialpedagogik

AKK – alternativ o kompletterande kommunikation

Funktionsnedsättning, omsorgserfarenhet

Psykisk funktionsnedsättning, omsorgserfarenhet

Språk

 Svenska

Körkort

B

Arbetslivserfarenhet

 Personlig assistent:1-2 års erfarenhet

 Elevassistent:1-2 års erfarenhet

 Vårdare / Arbetshandledare / Boendestödjare:1-2 års erfarenhet

 Barnskötare:1-2 års erfarenhet

Dina arbetsuppgifter

Nu letar vi efter ytterligare en assistent till en 16 årig kille. Du blir en del av ett härligt assistentteam som skapar möjligheter till ett aktivt och självständigt liv. Dina arbetsuppgifter är allt som rör hans vardag förutom när hanär i skolan. Ditt uppdrag som personlig assistent handlar om att göra hans vardag hanterbar, begriplig och inte minst meningsfull. Det innebär ibland väldigt vardagliga uppgifter som att bara umgås hemma, laga mat, stödja i umgänget med syskon, hjälpa till med personlig hygien och andra vardagssysslor. Det innebär även att planera och genomföra utflykter och bilturer då det är en aktiv kille som gillar när det händer något. Bada är en viktig aktivitet som återkommer ofta. Du ansvarar för att hämta på fritids de vardagar du arbetar. Du kommer arbeta efter ett rullande schema. Du arbetar tillsammans med en kollega eller en förälder då det är dubbelassistans. Tiderna är eftermiddagar efter skolan främst måndag-onsdag, samt helger. Nattpass förekommer, dock inte på schema i nuläget utan bara efter överenskommelse vid särskilda tillfällen. Då vår kund bor delvis i Yngsjö och delvis i Lund kan det förekomma arbetspass förlagda i Yngsjö. KUNSKAP OCH ERFARENHET Har du tidigare erfarenhet av arbete med autism är detta en merit. Ett krav är att du har förmåga att vara lågaffektiv i ditt bemötande och behålla lugnet i alla situationer. Övriga krav: – Utdrag ur belastningsregistret om det blir aktuellt med anställning – LSS Vi kommer att genomföra fortlöpande intervjuer

Övrigt

Lön

Ni som personal erbjuds frihet under ansvar, möjlighet till individuell utveckling, timlön enligt gällande kollektivavtal (Vårdföretagarna) samt friskvårdsbidrag. Mer information om Jengla Omsorg AB hittar du här.

Arbetsplats

Lund

Om oss

Jengla Omsorg är en privat anordnare av personlig assistans som tar emot uppdrag i hela landet. Företaget grundades 2012 ur ett personligt engagemang att bedriva assistans med hög kvalitet, delaktighet och insyn. Jengla Omsorg AB:s spetskompetens är neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. När vår kund har annan funktionsnedsättning har vi ibland externa utbildare gällande den aktuella diagnosen. Assistans kräver hög personlig professionalitet. Oavsett vem kunden är har vi därför både grundläggande samt fortlöpande utbildning och handledning till våra personliga assistenter. Ni som personal erbjuds frihet under ansvar, möjlighet till individuell utveckling, timlön enligt gällande kollektivavtal (Vårdföretagarna) samt friskvårdsbidrag. Mer information om Jengla Omsorg AB hittar du här.

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Therese Waldenborg,Uppdragschef therese@jengla.se 073-397 77 30

Företagets adress

Hjulhamnsgatan 3B Malmö

Postadress

JENGLA OMSORG AB
Hjulhamnsgatan 3
21134 Malmö

Telefonnummer

040-12 12 11

Sök jobbet senast 1 mars 2017

Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan via e-post. therese@jengla.se  Ange referens Lund i ämnesraden.