Flera lediga tjänster som personlig assistent inför årsskiftet!

img_7708Lediga tjänster

Vi har flera lediga tjänster som personlig assistent just nu, både heltid och deltidstjänster finns. Just nu i Malmö, Trelleborg, Tomelilla, Höllviken, Lund, Kalmar, Sollentuna, Upplands Väsby och Vallentuna.

Yrket som personlig assistent

Yrket som personlig assistent kan se väldigt olika ut beroende på behoven. Det kan vara av vårdande karaktär men flera av våra tjänster innebär i stället en hög grad av motiverande insatser där kommunikation kan vara ett av de mest viktiga och betydelsefulla verktygen. En del av tjänsterna är arbete med barn och andra med vuxna i olika åldrar.

Vem du är

Det vi söker hos en personlig assistent oavsett vilket uppdrag det gäller är ett starkt engagemang. Du som söker ska veta att du vill jobba med att göra ett delaktigt liv möjligt för en annan person. Du ska vara vuxen på så sätt att du har god självkännedom, är ansvarsfull och strukturerad och gärna också har självdistans och ett sinne för humor. Du har en klar bild av att du vill ha ett arbete som drivs av en humanistisk människosyn, det vill säga alla människors lika värde. Du vill ha ett arbete där du utvecklas, inte bara professionellt utan också på ett personligt plan.

Beroende på vilket uppdrag så skiljer sig sedan våra önskemål på erfarenheter och kunskap. Flera har autismspektrumtillstånd så för de tjänsterna är en autismspecifik kunskap önskvärd. För en del tjänster är körkort ett krav, andra inte. En del söker en person med mycket energi medan det för andra mer krävs en förmåga att förstå när man ska träda ett steg tillbaka.

Utbildning och handledning

Vi tror att utbildning och handledning i form av fysiska möten är en nödvändighet i ett så komplext och viktigt yrke. Vi tror att bra internetbaserade utbildningar kan fungera som ett komplement men vi kommer aldrig rucka på våra krav att närvara på våra utbildningar och handledningar. Som personlig assistent behöver man träffa sitt arbetslag och ibland även personliga assistenter från andra arbetslag för att ständigt utvecklas.

På arbetsförmedlingens Platsbank kan du söka på Jengla Omsorg och får då upp de lediga tjänster vi har just nu. Just nu söker vi nya medarbetare till Malmö, Trelleborg, Tomelilla, Höllviken, Lund, Kalmar, Sollentuna, Upplands Väsby och Vallentuna.

Varmt välkommen med din ansökan!