Mindfulness för LSS personal och anhöriga i Strömstad!

blommaMedvetenheten ökar om stress och risk för psykisk ohälsa hos personer med funktionsnedsättningar. Vi måste då också vara medvetna om vår egen stress, stresshantering och hur vårt mående påverkar de som vi arbetar med.

Vi vill alla må bra på vårt arbete. Vi vill gå till vårt arbete och känna att det vi gör är meningsfullt och berikande både för någon annan och för oss själva.

Ju bättre vi själva mår och har en förmåga att vara närvarande i nuet, desto mer empatiska, flexibla och kreativa att hitta lösningar blir vi.

Välkommen till en kväll då du får lära dig mer om stress, stresshantering och hur vi genom att arbeta med oss själva med hjälp av mindfulness också arbetar på att vårt bemötande är byggt på respekt och acceptans.

Kvällen innehåller bland annat:
• Stress– vad stressar oss i arbetet och vad gör vi med vår stress?
• Vad är mindfulness och ACT?
• Formell och informell träning
• Mindfulness för personal inom vård och omsorg – vad säger forskningen?

 

laholmen

Kvällen innehåller även flera övningar som kroppsscanning, meditationer och diskussioner. Varje deltagare behöver underlag som yogamatta eller liknande och gärna filt. Vill du hellre sitta vid den längre meditationen så behöver du ingen matta.

För vem: Personal inom LSS verksamhet och anhöriga
När: 18 oktober 2016 kl. 17.00 – 20.00
Plats: Hotell Laholmen Strömstad
Mindfulnessinstruktör: Linda Grann
Pris: 375 kr inkl. moms.
Gratis och förtur för anställda inom Jengla Omsorg!

Begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller. Anmäl dig senast måndag 10 oktober 2016 till linda@jengla.se

Varmt välkommen!