AKK Grupphandledning

Många assistansanvändare har behov av kommunikativ assistans. AKK är då ett vanligt kommunikationssätt oavsett om man behöver det för att förstå andra bättre, kunna uttrycka sig själv eller både och.

Vi har utbildning i AKK i tre steg. Steg 1 och 2 är en teoretisk grund på 3 timmar vardera på Teams. Steg 3 är en heldagsworkshop, där teori varvas med praktisk övning i att pekprata samt göra eget bildmaterial. För att det inte ska stanna där utan AKK-användandet bli verklig kompetens och aktivt användas i arbetet så inför vi nu AKK grupphandledning på Teams.

För vem?
AKK grupphandledning är för dig som arbetar med någon som behöver AKK eller redan använder AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation). Du har gått AKK 1- 3.

Plats:
På Teams från din dator, telefon eller surfplatta där du har Teams nedladdat.
Utbildningen hålls av Linda Grann som förutom att vara utbildningschef är kursledare för Hermods yrkeshögskoleutbildning för stödpedagoger om bland annat AKK.

Syfte och mål:
Med hjälp av gruppens gemensamma kunskap, färdigheter och erfarenheter få hjälp att komma vidare med användandet av AKK. Hitta lösningar på problem gällande AKK. Dela med sig av lyckade erfarenheter. Leva upp till kraven på kvalitativ kommunikativ assistans.

Här fyller du i ditt telefonnummer